Tuesday, September 7, 2010

alhamdulillah... double triple joy for ramadhan n syawal...

alhamdulillah.... semuanya selamat... saya dah pun selamat melahirkan puteri yg comel pada 2hb september 2010 ari tu... so saya dah jadi ummi n suami dah jadi baba pada ANISAH HUMAIRAH.... maksudnye pelipur/yang mesra berpipi kemerahan... comel sungguh.. mcm yg tuan punya nama... sebab kecik size masa kuar tu... 2.4kg je puteri baba n ummi tu.....

pengalaman melahirkan ni sungguh berharga n terkesan kat hati ni... tp bukan la memberi kesan yg negatif tp sungguh positif... x serik pun nk pregnant n deliver lg.... sebab saat melahirkan tu perasaanye x dpt digmbrkan.... alhamdulillah atas sokongan suami ketika tgh berjuang tu menaikkan semangat... kalu xde dia, ntah la ... terima kasih sayang.... dia menemankan saya sepanjang2 berada kat hospital tu.... dari ketan admit.. mlm tu x tido sebab sakit2.. dia punx tido.. masuk labour room sama2.... saat sakti yg tahan tu habis tgn dia saya pegang sekuat hati.. mmg x bagi dia pegi jauh... rasa kalu xde dia tu... cm hilang kuat nye... alhamdulillah.. Allah berikan kami kesempatan utk rasa moment yg bahagia tu bersama... semoga kekal selamanya...

kalu ikut due doc, 8hb september baru la baby kuar.. tp dia x saba nk kuar dah... hehe.. sebenarnye saya dah sakit2 dr hari isnin lagi.. tp pengalaman pertama kan.. x tahu plak tu rasa nk beranak... haha... hubby kalu leh nk bb kuar sama birthday dia.. 29 ogos hari ahad tu.. tp bb isni baru respon nk kuar kan.. hari selasa iaitu hari merdeka tu, saya sia g jalan2 ke sg besar, g kl, buka nasi beriani.... beli karpet baru.. beria2 kan... sekali mlm tu sakit jugak la sampai x leh tido... tp still leh  jalan n mkn n puasa esoknye tu... tp saya decide x mau keje la... tkt jugak kan... then saya pun g klinik pagi tu... doc cek dah buka 2cm... so get ready to the hospital la kan.... hehe tp saya g shoping complex n jalan2 lg... pastu balik rilek2... dah ptg br la g hospital... bukaan br 3cm.. doc suruh admit kat ward.. satu mlm sakit... huhu.. tp stil mkn n ketawa gak lagi.. cik suami dah susah hatii.. bila sakit muka cm nk ngs, bila sakit hilang leh plak ketawa2.... tp saya mmg bersyukur cik suami selalu ada di saat2 genting tu....

berlinangan air mata kegembiraan cik suami bila dgr suami gemersik anisah.... saya plak, x leh nk nangis tp... kesakitan sume hilang.... perasaan tu yg x dpt digmbrkan.... jadi baby ANISAH HUMAIRAH ni double triple joy utk kami satu family sebab dia lahir after 4 hari birthday baba dia... pastu lahir bulan RAmadhan ni, so dpt la ummi n baba beraya bertiga, dia cucu pertama utk belah cik suami n saya... jd kesayaangn la ni nnt.. tp x mau la sampai spoil... semoga baby ANISAH HUMAIRAH akan jadi pelipur utk kami semua.... amin...

ish byk sgt cite.... ni mesti org nk tgk gmbr anisah kan... next time la ye... 

2 comments:

SiNoMoSa said...

Tahniah Pied..

Suliana said...

tahniah pid!! selamat berpantang la ye.. nak mkn rendang tunggu raya haji.. hehe.. cepat2 la letak gmbr baby :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails